Festivalin Genişleyen Rotası Bakan Ersoy, festivalin bu yılki rotasının Adana’dan başlayarak Şanlıurfa, Bursa, Samsun ve diğer şehirlerle devam edeceğini açıkladı. Her yıl şehir sayısının artırılması hedefleniyor ve bu yıl ilk defa 5 yeni şehir festival kapsamına alındı.

Sanatın Erişilebilirliği Öncelikli Amaç Festivalin temel amacı, her yaştan ve her kesimden insanın sanatın çeşitli dallarına kolayca erişebilmesini sağlamak. Aynı zamanda, festivaller aracılığıyla şehirlerin uluslararası alanda tanınırlığını ve markalaşmasını artırmak da hedefler arasında.

Kültürel Etkinliklerin Çeşitliliği Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı ile start alacak festivalde, Haluk Levent, Fatma Turgut gibi ünlü sanatçılar performans sergileyecek. Ayrıca, dijital sanat alanında Refik Anadol’un ‘Makine Halüsinasyonları: Mercan Rüyaları’ sergisi gibi yenilikçi etkinlikler de yer alacak.

Yunanistan'ın geri ittiği düzensiz göçmenler karaya çıkarıldı Yunanistan'ın geri ittiği düzensiz göçmenler karaya çıkarıldı

Kültür Yolu’nun Önemi Türkiye Kültür Yolu Festivali, sanatın ve kültürün yaygınlaştırılmasında önemli bir rol oynayarak, şehirlerin kültürel zenginliklerini ön plana çıkarıyor ve ulusal kültürün korunup geliştirilmesine katkıda bulunuyor.

 2028 yılına doğru ilerlerken, Türkiye’nin kültürel mirasını ve sanatsal zenginliklerini kutlayacak olan Türkiye Kültür Yolu Festivali, şehirlerin sosyal ve kültürel hayatına yeni bir soluk getiriyor. Bu geniş çaplı festival, hem yerel hem de uluslararası alanda Türkiye’nin kültürel çeşitliliğini ve sanatsal gücünü sergileme fırsatı sunuyor.

Kaynak: AA-Anadolu Ajansı