Tesla, insansı robotların seri üretimine 2026'da başlayacak Tesla, insansı robotların seri üretimine 2026'da başlayacak

 

Yarışmanın amacı, öğrencileri dijital dünyada üretkenliklerini kullanmaya teşvik etmek ve eğitimle eğlenceyi bir araya getirerek öğrenmelerini desteklemektir. Öğrenciler, oyun geliştirme sürecini deneyimleyerek, kendi fikirlerini hayata geçirme şansı bulacak ve grup ile çalışma becerilerini artıracaklardır. Ayrıca, BİLSEM’ler için oluşturulan e-içerik ekosistemine de katkı sunacaklardır.

Yarışmaya nasıl başvurulur?

Yarışmaya, bilim ve sanat merkezlerinde öğrenim gören öğrenciler, danışman öğretmenlerin öncülüğünde oluşturacakları takımlarla katılabileceklerdir. Her takım, en fazla 3 öğrenciden oluşmalıdır. Yarışmaya başvurular, 5 Mart-30 Nisan tarihleri arasında Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün internet sitesi üzerinden yapılacaktır. Başvuru formu ve yarışma esasları da aynı sitede yer almaktadır.

Yarışma hangi kategorilerde yapılacak?

Yarışma, ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere 3 ayrı kategoride yapılacaktır. Her kategori için ayrı bir jüri kurulu oluşturulacaktır. Jüri kurulları, oyunların eğitsel niteliği, yaratıcılığı, tasarımı, işlevselliği, kullanılabilirliği ve sunumu gibi kriterlere göre değerlendirme yapacaktır.

Yarışmanın ödülleri nelerdir?

Yarışmanın ödülleri, her kategori için ayrı ayrı belirlenmiştir. Her kategoride birinci olan takımlara 10 bin TL, ikinci olan takımlara 7 bin 500 TL, üçüncü olan takımlara ise 5 bin TL para ödülü verilecektir. Ayrıca, her kategoride mansiyon ödülüne layık görülen takımlara da 2 bin 500 TL para ödülü verilecektir. Ödüller, final sergisi ve ödül töreninde takdim edilecektir. Final sergisi ve ödül töreni, 3-4 Haziran 2024 tarihlerinde Ankara’da yapılacaktır.

Kaynak: (İLKHA)