Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yedi buçuk lira olan bir bardak çayın fiyatının 10 lira olmasına vatandaşlar tepki gösterdi.

"Her şeye yüzde 100 zam geldi"

Emekli bir vatandaş, "Zor yaşıyoruz, geçim zorlaştı. Emekliler bu maaşla kendini idare edecek durumda değil. Çay 7,5 liradan 10 liraya çıkarıldı. Burada çay içiyoruz. Her şeye yüzde 100 zam geldi. Artık bu millet ne yapacağını şaşırmış. Günlük olarak 100 lira veriyoruz işte şimdiye kadar yani 150 lira 100 lira veriyorduk şimdi 200 lira oldu. Maaşının ayda 6 bin lirası gidiyor. Bizi çok etkiliyor" dedi.

"Evden çay demleyip getireceğim"

Bir başka vatandaş, "Maaşım 12 bin 500. On bardak çay içsem bize dokunuyor, çok pahalı geliyor. 7,5 liradan 10 lira oldu. Emekliyiz 12 bin 500 lira alıyoruz. Zorumuza gidiyor" derken başka bir vatandaş ise, "Sıfırdan bozuk temel sıfırdan bozuk, istersen duysunlar" şeklinde konuştu.

Evden çay demleyip getireceğini ifade eden bir vatandaş ise, "Çay ocağında çay içemez olduk. Evden demleyip getireceğim. 10 liraya çay olur mu arkadaş? Ekmek de 10 lira çay da 10 lira. Evden demleyip getireceğim" diye konuştu. Emekli bir başka vatandaş, "Çaya zam gelmesine karşıyız. Hükümete de karşıyız böyle olursa" ifadelerini kullandı.

"Vatandaş iki çay içeceğine bir çay içiyor"

Eylülde en fazla kazandıran külçe altın oldu Eylülde en fazla kazandıran külçe altın oldu

Çay satan bir esnaf, "Vatandaş iki çay içeceğine bir çay içiyor keşke kuru çaya zam gelmese de biz de çaya zam yapmasak. Tüpe geldi, elektriğe geldi, doğal gaza geldi, yüzde 38'den aşağı gelmedi. Biz yüzde 25 zam yapmaktan korkuyoruz. Vatandaş üç çay içeceğine iki çay içiyor, iki çay içeceğine bir çay içiyor. Sabah gelen müşterilerimizin yüzde 80'i simit çay, poğaça çay, başka yok. Ne yapacağımızı biz de bilmiyoruz" dedi.

Kadirli Gıda Maddeleri Esnaf Odası Başkan Vekili Namı Nacar ise "Esnaflarımızdan gelen talep ve artan maliyetlerden mütevelli çay fiyatlarına bugünden geçerli olarak 10 lira olarak belirlemiş bulunmaktayız" diye konuştu.

Kaynak: ANKA