Ev temizliği, zor bir iştir. Ne kadar temizleseniz de kısa süre içerisinde ev dağılabilir ya da etraf kolayca kirlenebilir. Evini temiz tutmak isteyenlerin belli detaylara dikkat etmesi gerekir. Özellikle günlük temizlik konusunda hassas davranmakta fayda vardır. Ancak herkesin günlük temizliğe vakit ayırma imkânı yoktur.

Doğa Tutkunu Ağrı Dağı'nın Zirvesinden Paraşütle İndi Doğa Tutkunu Ağrı Dağı'nın Zirvesinden Paraşütle İndi

Temizliği kolaylaştırmak isteyenler, farklı yöntemlerden yararlanır. Pratik temizlik metotları sayesinde zaman tasarrufu sağlanır.  Profesyonel olarak temizlik hizmeti verenler, bu yöntemler sayesinde işlerini daha hızlı bitirir.

İŞLERİN SIRALAMASINA DİKKAT EDİLMELİ

koronaviruse-karsi-ev-temizligini-nasil-yapmaliyiz_20200417093636

Temizlik sırasında işlerin hangi sıralamayla yapılacağına dikkat etmek gerekir. Örneğin elektrik süpürgesi kullanılacaksa ilk olarak tüm evin süpürme işlemi bitirilmelidir. Ardından paspaslama da tüm ev için yapılır. Böylece süpürgeyi kapatıp tekrar açmanıza ya da paspası farklı odalarda tekrar tekrar kullanmanıza gerek kalmaz.

Temizlik malzemelerini bir yerde toplamakta fayda vardır. Böylece malzeme aramakla vakit kaybedilmez. Ayrıca dağınık duran temizlik malzemelerini toplamak için de gereksiz yere vakit harcanmaz.

KÜVET, TUVALET VE LAVABOLARA EKSTRA DİKKAT EDİLMELİ

Küvet, tuvalet ve lavabolar aynı anda temizlenmelidir. Kireç ve leke çıkarıcı spreyler tüm bu alanlara sıkılmalıdır. Sprey sıkıldıktan sonraki bekleme süresinde diğer temizlik işlemleri yapılabilir. Ovma işlemleri de tamamlandıktan sonra mutfağa geçilebilir. Son olarak tuvaletler temizlenerek işlem tamamlanır.

TEMİZLİĞE BAŞLAMADAN ÖNCE DAĞINIKLIK GİDERİLMELİDİR

Temizlik öncesinde dağınıklığa yol açan eşyalar toplanmalıdır. Bardaklar, mutfağa; kitaplar kütüphaneye kaldırılmalıdır.

Diğer yapılması gereken işlemler ise şöyledir:

-Tezgâhlar ve tüm yüzeyler, uygun malzemelerle dezenfekte edilmelidir.

-Aynalar ve camların mikrofiber bez kullanılarak silinmesi gerekir.

-İlk olarak toz alma işlemi yapılması ardından nevresimler, örtüler değiştirilmelidir.

-Kalıcı hijyen için temizlik araçlarının düzenli olarak temizlenmesi önemlidir. Uzun süreli kullanılan temizlik malzemeleri yenilenmelidir.

-Mutfak temizliği sırasında ilk olarak dolaplar silinmeli ardından tezgâh ve yüzey temizlenmelidir.

Kaynak: (Haber Merkezi)