Millî Eğitim Bakanlığı, çocukları ekran bağımlılığından kurtararak fiziksel aktiviteyi teşvik etmek amacıyla geleneksel çocuk oyunlarını okullara geri getiriyor. Bakan Yusuf Tekin, geleneksel oyunların çocukların gelişimine ve sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkı sağlayacağını vurgulayarak, bu oyunların öğrenciler arasındaki sosyal etkileşimi artıracağını belirtti.

Çocukların Gelişimine Katkı Sağlayacak 100 Oyun

Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu" kılavuz kitabı ve eğitim videoları ile öğrenciler, çeşitli geleneksel oyunların kurallarını öğrenme fırsatı bulacak. Oyunlar arasında "çatlak patlak", "istop", "çömlek", "bızbız", "beştaş", "altın bilezik", "gölge kovalamaca", "köşe kapmaca", "mendil kapmaca", "seksek", "tombik", "yağ satarım bal satarım" gibi birçok sevilen oyun yer alıyor.

Kronik Hastalıkların İlaçları Artık Aile Hekimleri Tarafından Yazılabilecek Kronik Hastalıkların İlaçları Artık Aile Hekimleri Tarafından Yazılabilecek

Okul Bahçelerinde Geleneksel Çocuk Oyunları Şenlikleri Düzenlenecek

Bakanlık, özellikle okul bahçelerinde çocuk oyunlarına uygun alanlar oluşturarak geleneksel çocuk oyunları şenliklerinin düzenlenmesine olanak tanıyacak fiziki düzenlemelere de gidecek. Bu sayede çocuklar, sınıf dışında keyifli vakit geçirirken aynı zamanda sosyal becerilerini geliştirecekler.

Bakan Yusuf Tekin, çocuk oyunlarının öğrenme ve gelişme aracı olarak önemli bir rol oynadığını belirterek, "Oyun oynayarak, yeni bilgiler öğrenerek sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hafta geçirmenizi dilerim" mesajını verdi. Türkiye genelinde geleneksel çocuk oyunlarıyla büyüyen çocukların, kendilerini ifade etme becerisi kazanacaklarına vurgu yaptı.

Kaynak: (İLKHA)