Tahin, temelde bir Ortadoğu çeşnisidir ve bu bölgelerde bol bol tüketilir. Türk mutfağının da vazgeçilmez besinlerinden biri olan tahin, Şanlıurfa ve çevre illerinde de yaygın şekilde tüketilir. Susamın kabuğunun soyulması, kavrulması ve öğütülmesi ile elde edilen bu çeşni, en başta kansere iyi gelmesi ile bilinir. Ancak tahinin sağlığa faydaları bununla sınırlı değildir.

Kansere karşı faydası ile ön planda olan tahin, aynı zamanda birçok hastalığa karşı da direnç kazanılmasını sağlar. Faydaları saymakla bitmeyen ve aynı zamanda protein bakımından da zengin olan bu besin, uzmanlar tarafından da tavsiye ediliyor. Birçok uzman, tahinin sofrada mutlaka bulunması gerektiğini, salgın hastalık dönemlerinde düzenli ve bol bol tüketilmesi gerektiğini belirtiyor. İşte tahinin mucizevi faydaları ve detaylar…

TOKSİNLERİ VÜCUTTAN ATAR

tahin_faydalari_neler_her_gun_2_kasik_tahin_tuketirsek_ne_olur_1630654350_3436

Tahin, yaraların iyileşmesini hızlandırır ve kansere karşı koruyucu etki sağlar. Damar sertliğini gideren tahin, damar tıkanıklığını da engeller. İdrar söktürücü özelliği bulunan tahin, aynı zamanda cildi de güzelleştirir. Bağışıklık sisteminin güçlenmesine ve vücudun direnç kazanmasına yardımcı olan tahin, göz sağlığı açısından da oldukça faydalıdır. Vücuda alınan ağır metal, zehirli bileşik, radyasyon ve bazı ilaçların neden olduğu toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar.

YAZIN UYKUSUZLUĞUN PSİKOLOJİK ETKİLERİ YAZIN UYKUSUZLUĞUN PSİKOLOJİK ETKİLERİ

ALZHEİMER RİSKİNİ AZALTIR

Tahin, aynı zamanda yaşlanmaya bağlı hafıza kaybı belirtilerini önler ve bu sayede Alzheimer hastalığı riskini de azaltır. Tahinde E vitamini bolca bulunur ve bu da yaraların çabuk iyileşmesinde etki gösterir. Güçlü bir antioksidan olan E vitaminini bolca bulunduran tahin, vücuda enerji de verir.

İki çorba kaşığı tahin içerisinde, yarım kilo biftekte bulunan miktarda protein bulunur. Kendine has kokusu ve tadı olan tahin, su ile temas etmediği sürece uzun süre bozulmaz.

Kaynak: MEHMET NEZİR ŞEKER