Sedef Hastalığında Doğru Beslenme Sedef Hastalığında Doğru Beslenme

Sağlıklı bir vücut, sağlıklı bir beyin için düzenli ve dengeli beslenmek, güzel bir uyku düzenine sahip olmak ve yeteri kadar egzersiz yapmak gerekiyor. Bu konuda sağlıklı beslenme unsurları ise doğanın sunduğu sayısız çeşit ile birçok alternatif ortaya çıkarıyor. Son dönemlerde giderek popüler hale gelmeye başlayan sumak çayı da bu besinler arasında yer alıyor. Dengeli ve düzenli tüketildiğinde sumak çayı birçok fayda sağlıyor.

Sumak, özellikle Akdeniz ve Ortadoğu mutfaklarında vazgeçilmez baharatlar arasında yer alıyor. Bir çalı bitkisinin meyvesi olan sumak, ayrıca çay haliyle de tüketilebiliyor. Sumak çayı yapmak için de ilk olarak sumak meyvelerini toplamak gerekiyor. Sumak meyveleri de genellikle Ağustos - Eylül aylarında olgun hale geliyor ve meyvelerin toplandıktan sonra yıkanıp, güneşte bekletilmesi gerekiyor. Kuruyan sumak meyvelerinin daha sonra havanda ezilmesi veya baharat öğütücüsü ile toz haline getirilmesi gerekiyor. Bu aşamadan sonra sumak çayı hazırlamak çok kolay. İşte detaylar…

SUMAK ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?

sumak-suyu-tarifi

Sumak çayı hazırlamak için bir çay kaşığı sumak tozunu bir fincana koyun ve üzerine sıcak suyu da ekleyerek demlenmesini bekleyin. Demlenen sumak çayını süzdükten sonra tüketebilirsiniz. İsteğe göre çayın içine limon veya bal da karıştırabilirsiniz. Sumak çayı, sağlığa birçok fayda sağlar, özellikle de sindirim sorunlarına çok iyi gelir.

SUMAK ÇAYININ FAYDALARI

Sindirim sisteminin düzenlenmesine fayda sağlayan sumak çayı, aynı zamanda mide ekşimesi ve yanması, şişkinlik ve gaz sorunlarının giderilmesine yardımcı olur. Ayrıca sumak çayının antioksidan özellikleri de bulunur. Diyabet hastalarının kan şekerini düzenlemeye yardımcı olan sumak çayının dikkatli tüketilmesi gerekir.

SUMAK ÇAYINI TÜKETİRKEN DİKKAT!

Hamileler, emziren anneler ve böbrek hastalığı olanlar sumak çayı tüketirken dikkatli olmalıdır. Bu kişilerin sumak çayı tüketmeden önce doktora danışması gerekir. Sumak çayını aşırı miktarlarda tüketmek, kişilerde alerjik reaksiyonlara da neden olabilir.

Kaynak: (Haber Merkezi)