Türkiye, teknoloji girişimciliğini uluslararası alanda öne çıkarmak amacıyla 2028 Stratejik Planı'nı belirledi. Bu strateji, yeni finansman kaynakları, yatırım teşvikleri ve girişimcilik ekosisteminin güçlendirilmesi gibi alanlarda atılacak adımları içeriyor.

Türkiye, teknoloji girişimciliğinde üst sıralara yükselmeyi hedefliyor. Bu doğrultuda, Türkiye'nin teknoloji girişimlerine sağlayacağı desteklerle bu alandaki aktiflik ve etkinlik artırılacak. Yeşil ve dijital dönüşümün yanı sıra rekabet gücünün artırılması için çalışmalar yapılacak.

 Türkiye, girişimlerin finansmana erişimini kolaylaştırmak için alternatif finansman kaynaklarını geliştirecek ve yaygınlaştıracak. Türkiye Tech Visa Programı gibi programlar aracılığıyla girişimcilerin uluslararası arenada daha fazla görünürlüğü sağlanacak.

Tesla, insansı robotların seri üretimine 2026'da başlayacak Tesla, insansı robotların seri üretimine 2026'da başlayacak

Turcorn 100 Programı ile Türk "unicorn"larının sayısının artırılması hedefleniyor. Terminal İstanbul ise Türkiye'nin girişimcilik merkezi olacak ve dünyanın en büyük girişimcilik merkezlerinden biri haline gelecek.

Yerli ve yabancı yatırımların artırılması için yatırım ortamının iyileştirilmesi ve teşvik sisteminin revize edilmesi planlanıyor. Proje Bazlı Teşvik Sistemi çerçevesinde öncelikli sektörlerde yeni belgelerin düzenlenmesi ve yatırım anlaşmalarının artırılması hedefleniyor.

Kaynak: AA-Anadolu Ajansı