Bakan, bu projenin iki taraf arasındaki iş birliğini geliştirme niyetini gösterdiğini vurguladı. Proje, sürdürülebilirlik ve dijitalleşme ilkelerine dayanan bir mevzuat bilgi sistemi olan ELIT'i de içeriyor. Bu sistemle tüm ulaştırma mevzuatına tek bir yerden erişim sağlanacak.

"Emperyalistler bütün pervasızlıkları ile Müslüman coğrafyaya saldırıyor" "Emperyalistler bütün pervasızlıkları ile Müslüman coğrafyaya saldırıyor"

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin jeo-stratejik konumunun uluslararası taşımacılığa katkı sağladığını belirtti. Ayrıca, Türkiye ve AB arasındaki ticaret hacminin 2023 yılında 210,3 milyar dolara ulaştığını ifade etti.

Uraloğlu, 2002 yılından bu yana ulaştırma ve iletişim altyapısına 277 milyar dolar yatırım yapıldığını hatırlatarak, Türkiye'nin lojistik merkez haline gelme hedefini yineledi. Demiryolu taşımacılığında yük payını 2053 yılına kadar yüzde 5'ten yüzde 22'ye çıkarmayı amaçladıklarını da ekledi.

ATLAS Projesi’nin ulaşım mevzuatına yönelik ilk kapsamlı çalışma olduğunu belirten Uraloğlu, AB ile iş birliğinin her iki tarafa fayda sağlayacağını vurguladı. Sürdürülebilirlik ve dijitalleşme ilkeleri doğrultusunda yapılacak projelerin toplumsal refahı artıracağını söyledi. Bakan, Türkiye'nin AB ile stratejik projelere açık olduğunu ifade etti. 

Kaynak: İLKHA