Kayseri'de yaşayan Ramazan ve Hava İnceday çiftinin oğlu Mehmet İncedayı'a, bulaşıcı hastalıklar ve zatürre şikayetiyle gittiği hastanede kalp yetmezliği teşhisi konuldu.

Tedaviye rağmen hastalığı kötüleşen İncedayı'na 3,5 yıl önce yapay kalp nakledildi. Üniversiteye hazırlanırken yapay kalple yaşamak zorunda kalan gencin cihazı sorun yaratmaya başlayınca hasta Antalya'ya sevk edildi.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Bayezid'le görüşen İnceday'ın adı ulusal ve uluslararası acil durum mesajları listesine girdi.

Gıda Zehirlenmesinden Korunmanın Yolları Gıda Zehirlenmesinden Korunmanın Yolları

Ailesiyle birlikte Antalya'ya taşınmak zorunda kalan gencin hayatı, gece çalan telefonla değişti. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen 20 yaşındaki gencin bağışlanan kalbi, Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde Prof. Dr. Bayezid ve ekibi tarafından İncedayı'ya nakledildi.

Akrabalarında da kalp rahatsızlığı olduğunu belirten İncedayı, "3,5 yıldır yapay kalple yaşıyordum. Cihazım sorun vermeye başladı. Antalya'da Ömer hocam acil nakil olmam gerektiğini söyledi. Organ bağış listesine alınınca 6 aydır Antalya'da yaşıyorum. Şükürler olsun organ bağışı çıktı ve kalp naklim başarılı geçti. Sağlık durumum iyiye gidiyor." dedi.

Zorlu süreçten geçtiğini ancak nakille kalbine kavuştuğunu söyleyen İncedayı, "Kalbimi çantada sürekli yanımda taşıyordum. Nakilden sonra garip bir his oldu, kalbin çalışma ritmini unutmuşum. Bazen küt küt çarpıyor, çok heyecanlanıyorum. Yapay kalp varken normal kalp gibi atışlarını çok hissedemiyorsun." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA-Anadolu Ajansı