Kamuda Tasarruf Tedbirleri Yasası TBMM'de Kabul Edildi Kamuda Tasarruf Tedbirleri Yasası TBMM'de Kabul Edildi

Türkiye'de yerel yöneticilerin belirleneceği 31 Mart yerel seçimlerine sadece bir hafta kala, ülkede seçim heyecanı giderek artıyor. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) belirlediği takvime göre, seçim atmosferi her geçen gün daha da yoğunlaşıyor.

Seçim takvimine göre, 21 Mart'ta başlayan propaganda süreci, 30 Mart Cumartesi günü saat 18.00'de sona erecek. Bu tarihten itibaren ise seçim yasakları başlayacak ve 31 Mart Pazar günü saat 23.59'a kadar devam edecek.

Ülke genelinde kayıtlı 61 milyon 441 bin 882 seçmenin bulunduğu bu seçimlerde, 1 milyon 32 bin 610 genç ilk kez sandık başına gidecek. 34 siyasi parti adaylarının yarışacağı seçimlerde, ülke genelinde 206 binden fazla sandık kurulacak.

Seçmenler, oy kullanacakları sandık bilgilerini YSK'nin internet sitesi, e-Devlet kapısı, YSK'nin mobil uygulaması veya çağrı merkezi üzerinden kontrol edebilecekler. Seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak, ancak oy kullanmak için T.C. kimlik numarası bulunan resmi bir belge gerekecek.

Seçimde 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtar belirlenecek. Büyükşehirlerde büyükşehir belediye başkanlığı, belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve muhtarlık; diğer illerde ise belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık seçimleri yapılacak.

Oy verme işlemi, 31 Mart Pazar günü yapılacak. Oy verme saatleri, illere göre değişiklik gösterecek olup, bazı illerde oy verme saati 07.00-16.00, diğer illerde ise 08.00-17.00 olarak uygulanacak.

Seçim atmosferinin iyiden iyiye ısınmasıyla birlikte, tüm Türkiye'de seçim hazırlıkları hız kazanırken, seçim sonuçları merakla bekleniyor. Bu önemli sürecin, demokratik bir ortamda ve huzur içinde tamamlanması için gerekli tüm önlemler alınırken, vatandaşlar da sandık başına giderek tercihlerini belirleyecek.

Kaynak: AA-Anadolu Ajansı