DENEYAP Teknoloji Atölyelerinde, yenilikçi bir eğitim modeli ile tasarım-üretim, robotik-kodlama, elektronik programlama, yazılım teknolojileri, siber güvenlik, enerji teknolojileri, havacılık ve uzay, nanoteknoloji ve yapay zekâ gibi alanlarda teorik ve uygulamalı eğitimler veriliyor.

Ortaokul başlangıç ve lise başlangıç çağı olmak üzere iki yaş grubunda, 3 yıllık bir program dahilinde sunulan eğitimler ücretsiz olarak veriliyor.

Şanlıurfa Kültür varlıkları kayıt altına alınıyor Şanlıurfa Kültür varlıkları kayıt altına alınıyor

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Şanlıurfa Sorumlusu Muhammed Şerif Fırat Harran Ovası mikrofonlarına açıklamalarda bulundu.

Ülke olarak üretim yapabilmek için temel ihtiyaçlarının kalifiyeli eleman yetiştirmek olduğunu ifade eden Fırat, yetiştirilen öğrencilerin ülkeye mühendislik ve donanım olarak fayda sağlayacağını kaydetti.

Fırat, öğrencilerin yarışmalara donanımlı olarak hazırlanması için çaba harcadıklarını belirtti.

“Proje şenliğinde öğrenciler kendi robotlarını yarıştırıyorlar”

I M G 3000

Fırat,

“DENEYAP’ın da bir paydaşı olan Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın bir projesindeyiz. DENEYAP Türkiye Atölyeleri Şanlıurfa Gençlik Merkezinde bulunan DENEYAP Atölyesinde İleri Robotik Proje Şenliği gerçekleştiriyoruz. Robotik kodlama, tasarım, üretim ve ileri robotik gibi birçok eğitim alıyorlar. Bu aldıkları eğitimi 12 hafta boyunca her hafta sonu gelip eğitimlerini görüyorlar. Bu eğitimlerden sonra bu işin meyvesini yeme dediğimiz proje şenliği gerçekleşiyor. Proje şenliğinde öğrenciler kendi robotlarını yarıştırıyorlar. Sunum becerisi kazanıyorlar. Öğrenciler jüri karşısında nasıl anlatım yapılır, nasıl sunum yapılır, nasıl robot hazırlanır ve nasıl rapor hazırlanır gibi öğretiler kazanıyorlar.” dedi.

“DENEYAP, Türkiye’ye kalifiyeli insan çıkarmayı hedefleyen bir projedir”

I M G 2967Yetiştirilen öğrencilerin ülkeye mühendislik ve girişimcilik anlamında fayda sunacağını aktaran Fırat,

“DENEYAP; Türkiye’nin potansiyelli öğrencilerine donanım kazandırmak ve Türkiye’ye kalifiyeli, yetişmiş insan olarak bir çıktı olarak çıkarmayı hedefleyen bir projedir. DENEYAP Teknoloji Atölyeleri sayesinde potansiyeli olan öğrencilerimizin donanım kazanarak Türkiye’nin üst düzey kurumlarında hem mühendislik anlamında hem de girişimcilik anlamında Türkiye’yi bağımsız Türkiye haline getirme anlamında fayda sunacak bir projedir.” şeklinde konuştu.

Teknofest yarışmalarına başvurarak kendilerini geliştirmelerini tavsiye ediyoruz”

I M G 2964

Gerekli şartları sağlamayan öğrencilerin TEKNOFEST Yarışmalarına başvuru yapabileceğine vurgu yapan Fırat, son olarak şu ifadelere yer verdi:

“Geçtiğimiz aylarda DENEYAP öğrenci seçme sınavı yapmıştık. Şanlıurfa Gençlik Merkezi ve Karaköprü Gençlik olmak üzere iki Gençlik Merkezinde öğrencileri sınavla seçiyoruz. İki yıl sonra yine sınav yapacağız. Öğrencilerin başvurularını bekliyoruz. DENEYAP için şartları uygun olmayan öğrencileri de TEKNOFEST yarışmalarına muhakkak başvuru yapmalarını bekliyoruz. Şanlıurfa Gençlik Merkezinde TEKNOFEST döneminde gönüllü arkadaşlar TEKNOFEST başvurularını alıyorlardı. Onlara destekler sunuyorlardı. TEKNOFEST yarışmalarına başvurarak bu anlamda kendilerini geliştirmelerini tavsiye ediyoruz.”

I M G 2977

Muhabir: MEHMET MEKİ AKGÜL