Ramazan ayının 27'nci gecesi olarak bilinen Kadir Gecesi, Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı kutsal bir gecedir. Bu yıl, bu önemli gece cuma gününe denk geliyor.

Kadir Gecesi'nin önemi Kur'an-ı Kerim'de şu şekilde dile getirilir: "Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir Gecesi'nde indirdik. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu sen ne bileceksin. Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir." (Kadir Süresi 1-5 Ayetler)

Kadir Gecesi'nde yapılabilecek ibadetler arasında Kur'ân-ı Kerîm okumak, tevbe istiğfar etmek, salat u selam getirmek, hamd etmek ve şükür halinde bulunmak, Allah'ı çokça zikretmek, sadaka vermek gibi ibadetler bulunmaktadır.

Özellikle Ramazan'ın son 10 gününde Kadir Gecesi'ne rastlanmış olur. Bu nedenle, bu mübarek gecenin değerini bilmek ve bu günlerde daha fazla ibadet etmek önemlidir.

Hazreti Aişe'den rivayet edildiğine göre, Peygamber Efendimiz Ramazan ayında diğer aylardan daha fazla ibadet ederdi. Ramazan'ın son on gününde ise daha da fazla ibadetle meşgul olurdu.

Ramazan Oruçlarının Gecikmiş Kazaları İçin Fidye Şartı: İki Mezhep Arasındaki Farklar Ramazan Oruçlarının Gecikmiş Kazaları İçin Fidye Şartı: İki Mezhep Arasındaki Farklar

Kadir Gecesi'nin hangi gece olduğunu bilecek olursak, o gece nasıl dua etmeliyiz sorusuna, Peygamber Efendimiz şöyle cevap vermiştir: "Allah'ım! Sen çok affedicisin, affetmeyi seversin. Beni bağışla!" (Tirmizî, Daavât 84)

Kaynak: (İLKHA)