Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, kelaynak kuşlarının durumu ve doğal hayatı koruma çabaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar:

Kelaynak kuşlarının yavruları için 28 gün kuluçka süresi olduğu belirtilirken, anne ve baba kelaynakların yavrularını 2 ay boyunca besledikleri ve yavruların 5 yaşına gelene kadar başka eşlerle çiftleşmedikleri vurgulandı. Bu durumun kelaynak popülasyonunun çoğalmasını sınırladığı ifade edildi.

2023 yılında Şanlıurfa'da bulunan kelaynakların toplam sayısının 303'e ulaştığı bildirildi. Ayrıca, bu kuşların Göbeklitepe ve Mısır piramitlerinde resmi olduğu belirtildi.

Şanlıurfa Basın İlan Kurumu Şubesi Gaziantep'e Bağlandı Şanlıurfa Basın İlan Kurumu Şubesi Gaziantep'e Bağlandı

İl Tarım ve Orman Müdürü, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın doğa koruma konusundaki hassasiyetini vurgulayarak, kelaynakların korunması için yapılan çalışmaların önemine dikkat çekti.İl Müdürü, Birecik ilçesinde bulunan Üretme İstasyonu'nun önemine işaret ederek, bu istasyonun ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri olduğunu ifade etti.Koruma altında olan Fırat kavağı parkında yaşayan diğer önemli türlerin de olduğu belirtilirken, bu türler arasında Çizgili İshak kuşu, Kursaklı Ceylan, Fırat Kaplumbağası, Çöl Varanı ve Çizgili Sırtlanın da yer aldığı bilgisi paylaşıldı.Tüm bu bilgilere ve daha fazlasına ulaşmak için İstasyon'da bulunan profesyonel kuş fotoğrafçısı ve kelaynak uzmanı Mustafa ÇULCUOĞLU ile iletişime geçilebileceği vurgulandı.

G H L P Q R X0 A A6Zuw

Muhabir: MEHMET MEKİ AKGÜL